2020-09-10 07:49:32• hírek • Agerpres

Iohannis: Bár nem könnyű, de szükséges az iskola elkezdésére vonatkozó döntés

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Bár nem könnyű, de 'korrekt és szükséges' a tanév elkezdésére vonatkozó döntés – jelentette ki szerdán Klaus Iohannis államelnök.

'Mint tudják, az iskola szeptember 14-én kezdődik, az eddigiektől teljesen eltérő körülmények között. Jelenleg csupán néhány olyan település van, ahol kizárólag online tanítás folyhat, másokban vegyes tanítás lesz, a járványhelyzettől és a logisztikai körülményektől függően. A központi és a helyi hatóságok, valamint az oktatási intézmények vezetői egy sor eljárást vezettek be a megfertőződés veszélyének korlátozására a tanintézményekben. Ezek hatékonysága azonban nagyrészt a pedagógusoktól, diákoktól és szülőktől függ. Nem tudjuk nullára redukálni a megfertőződés kockázatát, de fontos tudatosítanunk, hogy az alapvető szabályok betartásával hozzájárulunk a teljes közösség biztonságához. Az oktatáshoz való hozzáférés korlátozása negatív következményekkel jár a fiatal generációkra nézve és mindannyiunk jövőjére kihat, emiatt, bár nem könnyű, de korrekt és szükséges a tanév elkezdésére vonatkozó döntés' – fejtette ki Iohannis a Cotroceni-palotában tartott sajtótájékoztatóján.

Az államfő ugyanakkor arra bátorította a szülőket, hogy engedjék gyerekeiket iskolába menni, és magyarázzák el nekik, hogy 'az iskola egy ideig másmilyen lesz, de ha mindannyian betartjuk a szabályokat, jól vesszük ezt az akadályt is'.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: